Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!



ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ύπαρξη πυραμίδων ή μάλλον πυραμιδοειδών κτισμάτων στην Ελλάδα δεν είναι ένα θέμα ευρύτερα γνωστό, αφού οι περισσότεροι ερευνητές παγκόσμια, γνωρίζουν μόνον τις αιγυπτιακές πυραμίδες.

 Οι πυραμίδες χρονολογούνται, από κάποιους αρχαιολόγους, βάσει της τοιχοδομίας τους στον 4ο π.Χ. αιώνα, ενώ οι ίδιοι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι αυτές μαρτυρούν τις σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Άργους, παράδοση που ενισχύεται από το γεγονός της αποστολής 3.000 Αργείων μισθοφόρων στην Αίγυπτο το 349 π.Χ.




Εντούτοις φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά πυραμιδοειδή οικοδομήματα στον ελληνικό χώρο με πιο εντυπωσιακό το πυραμιδοειδές κτίσμα στο χωριό Ελληνικό της Αργολίδας  (Κεφαλάρι-Άργους).-




Μερικά από τα ελληνικά πυραμιδοειδή κτίσματα , έχουν υποστεί μεγάλες και ανεπανόρθωτες καταστροφές, αφού οι ογκόλιθοί τους, χρησιμοποιήθηκαν ως οικοδομικό υλικό άλλων κτισμάτων, στο πέρασμα των αιώνων.
 Οι δομικοί ογκόλιθοι των πυραμοειδών αυτών κτισμάτων χρησιμοποιήθηκαν στη θεμελίωση εκκλησιών και διάφορων άλλων οικοδομημάτων, αλλά και για ασβέστη σε ασβεστοκάμινους.

 Στη βιβλιογραφία αναφέρονται οι παρακάτω πυραμίδες στον ελλαδικό χώρο:

-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΡΙ-ΑΡΓΟΥΣ , πολύ καλά διατηρημένη.
-ΛΙΓΟΥΡΙΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ,υπάρχει η βάση της.
-ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ, δεν υπάρχει πλέον.
-ΚΑΜΠΙΑΣ ΝΕΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ, σώζεται σε αρκετό ύψος.
-ΣΙΚΥΩΝΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ, δεν υπάρχει πλέον.
-ΒΙΓΛΑΦΙΩΝ NΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, υπάρχει η βάση της.
-AΜΦΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ, βαθμιδωτή/κλιμακωτή.




Επιπλέον ως πυραμιδοειδή κτίσματα αναφέρονται δύο ιδιόμορφες κατασκευές(;), όπως η κωνοειδής πυραμίδα στα Χανιά της Κρήτης και η Βραχοπυραμίδα στην κορυφή του Ταϋγέτου, αλλά η τελευταία είναι μάλλον φυσικά διαμορφωμένη.




Άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν,ότι οι ελληνικές πυραμίδες στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, ξεπερνούν τις 20. Επιπλέον, αναφέρουν πυραμιδοειδή κτίσματα στο Άστρος Κυνουρίας, στο Νεοχώρι Φθιώτιδας, που μάλιστα τα τοποθετούν στο 11.000 π.Χ.
Επίσης, στον Άγιο Ανδρέα στον Παρνασσό, στο Βαθύ Αυλίδας Βοιωτία και αλλού.


Από όλες τις παραπάνω κατασκευές, μόνον η πυραμίδα του Ελληνικού στο Άργος είναι σε κάπως καλή κατάσταση. Για μερικά πυραμιδοειδή κτίσματα, τα στοιχεία μας προέρχονται από σχέδια και αναφορές περιηγητών της αρχαιότητας, όπως τα σχόλια του περιηγητή Παυσανία για την πυραμίδα του Ελληνικού ή από ξένους περιηγητές του προπερασμένου αιώνα, για τις πυραμίδες του Ελληνικού και του Λιγουριού στην Επίδαυρο.

Μολονότι ο αρχαίος περιηγητής Παυσανίας και αρκετοί ερευνητές θεωρούν την πυραμοειδή κατασκευή ως ταφικό μνημείο, εντούτοις άλλοι ερευνητές προβληματίζονται για την πραγματική χρήση των κτισμάτων αυτών.
 Άλλωστε είναι γνωστό ότι και οι αιγυπτιακές πυραμίδες και ιδιαίτερα η πυραμίδα του Χέωπος, εκτός από ταφικό μνημείο του Φαραώ, σαφώς και εξυπηρετούσε αστρονομικούς σκοπούς, αφού ήταν ένα τεράστιο μεσημβρινό όργανο, το μεγαλύτερο που έχει ποτέ κτιστεί, ενώ η δίοδός της πριν κλειστεί σκόπευε τον τότε πολικό αστέρα του ουρανού, που ήταν ο Τουμπάν, το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού του Δράκοντα (α Dra).



Το σημαντικότερο γεγονός είναι η χρονολόγηση των πυραμίδων του Ελληνικού και του Λυγουριού.
 Οι μετρήσεις έγιναν με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας στο εργαστήριο Πυρηνικής Χρονολογήσεως του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, υπό του καθηγητή κ.Galloway και του εργαστηρίου Αρχαιομετρίας του "ΕΚΕΦΕ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" υπό του κ. Ι. Λυριτζή.
 Έτσι η μέση ηλικία της πυραμίδας του Ελληνικού ανέρχεται στο 2720(±580,±1050)π.Χ, ενώ της πυραμίδας του Λυγουριού στο 2100(±610)π.Χ!
 Με την ίδια μέθοδο της θερμοφωταύγειας, χρονολογήθηκε μυκηναϊκό τείχος και έδειξε (1100±180) έτη π.Χ, ενώ η παλαιότερη αρχαιολογική εκτίμηση έδινε ηλικία 1280π.Χ (=1100+180). 
Λειτουργώντας προσθετικά διαπιστώνουμε ότι η ηλικία της πυραμίδας του Ελληνικού είναι (2720+580=3300π.Χ), ενώ του Λυγουριού (2100+6100=2710π.Χ), που τις κατατάσσουν αρχαιότερες των Αιγυπτιακών σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών.
 Επίσης έγιναν μετρήσεις με την μέθοδο γεωφυσικής διασκοπήσεως με την χρησιμοποίηση φορητού πρωτονιακού μαγνητόμετρου και ηλεκτρομαγνητικής συσκευής και κατέληξαν  ότι η πυραμίδα του Ελληνικού ανάγεται στην 3η χιλιετία π.Χ!





Τέλος είναι άξιο θαυμασμού το γεγονός ότι οι δύο πυραμίδες του Άργους (=Αργώ =Ark =Κιβωτός) έχουν προσανατολισμό, ο οποίος συνδέεται στενά με την κίνηση του αστερισμού του Σείριου (Άστρο του Κυνός).
 Το εν λόγω άστρο ανήκει στον αστερισμό Canis Majoris , απέχει 8,6 έτη φωτός από το Ηλιακό μας Σύστημα και αποτελεί το λαμπρότερο άστρο στο νυχτερινό ουρανό της ανατολικής Μεσογείου.
 Η λαμπρότητα του Σείριου στο κυανόλευκο είναι 23 φορές μεγαλύτερη του δικού μας Ηλίου....

ΠΗΓΗ: http://olympia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου