Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΠΛΑΚΑ ....ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!!

ΠΛΑΚΑ....ΜΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης υπάρχει η αρχαιότερη ίσως συνοικία της Ευρώπης, η Πλάκα. Η μεγαλοπρέπεια της ιστορίας της είναι βαθιά χαραγμένη στα ένδοξα, αρχαία απομεινάρια, στους βυζαντινούς ναούς και στα επιβλητικά, αναπαλαιωμένα νεοκλασικά της εποχής μας.
 

Με ιστορία που ξεπερνά τα 3.500 χρόνια, σας υποδέχεται στα στενά της σοκάκια και σας αποκαλύπτει τα μυστικά της, μόνο εάν είστε και εσείς πρόθυμοι να τα ανακαλύψετε.




Σήμερα, η Πλάκα είναι μία από τις συνοικίες, ίσως και η μοναδική, που αν και στην καρδιά της Αθήνας δεν είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Γεγονός που μάλλον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της γραφικότητας και της ατμόσφαιρας γειτονιάς στην περιοχή. 




Αν και χωρίς αυτοκίνητα, η Πλάκα σφύζει από ζωή, καθώς τη μέρα γεμίζουν οι πολυάριθμες ταβέρνες της, τα πολύχρωμα καταστήματά της και τα αξιοθέατά της και τη νύχτα τα ήσυχα μπαράκια της. Στα πλακόστρωτα δρομάκια, στα ασβεστωμένα σκαλάκια και στα στενά σοκάκια της περπατούν, κάθε χρόνο, εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο.



Η Πλάκα αναφέρεται πολλές φορές στην ελληνική λογοτεχνία ως, η γειτονιά των Θεών, και αυτό γιατί πάνω από την Πλάκα δεσπόζει ο ιερός βράχος της Ακρόπολης και των θεών.


Οι Αθηναίοι της παλιάς και ρομαντικής Αθήνας, της Λατέρνας και της Ρομβίας, με το ίδιο χιούμορ όπως και οι Αρχαίοι πρόγονοι τους, φαντάστηκαν και τραγούδησαν την Πλάκα σαν τη γειτονιά που οι θεοί κατέβαιναν για διασκέδαση με μπόλικη Ρετσίνα και τραγούδι.




Η Πλάκα ακόμα και σήμερα είναι ρομαντική ιδιαίτερα κάποιες ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα χωρίς πλήθη από τουρίστες να ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλάκια της φορτωμένοι με κάμερες.


  Οι Αθηναίοι   απολαμβάνουν την λιακάδα κυρίως στα καφενεία της οδού Αδριανού κοντά στην στοά του Αττάλου, στην πλατεία Φιλόμουσου Εταιρείας και στο Θησείο με θέα την Αρχαία Αγορά και το βράχο της Ακρόπολης .

ΠΗΓΗ:http://www.athensattica.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου